KMÜ’DE AKADEMİSYEN SAYISI ÜÇ YILDA % 397 ARTTI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 177                   15.11.2011

Kurulduğu 2007 yılından buyana her alanda büyük gelişmeler gösteren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte akademik personel sayısı ve niteliğinde de önemli ilerleme sağlandı. Üç yılda akademisyen sayısında % 397 oranında artış gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Akademisyenlerimizin sayısındaki artış memnuniyet vericidir. Üniversitemizin kuruluşunda akademisyen sayısı 76 iken, Kasım 2011 itibariyle akademisyen sayımız 302’e yükselmiştir” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin kendine özgü ve farklı işler yaparak özellikli bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyor ve kaliteli bir eğitim için gayret gösteriyoruz. Organizasyonlarımız, hizmetlerimiz, sistemimiz, fiziki mekanlarımız, stratejilerimiz taklit edilebilir; fakat üniversite olarak hayallerimiz ve çalışanlarımızın performansı asla birebir taklit edilemeyecektir. Bu sayede KMÜ farklı bir üniversite olacaktır” dedi ve üniversitedeki gelişmelerin olumlu sonuçlarının duyarlılıkla görülmesi gerektiğini vurguladı.

Sadece bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetleriyle değil, şehrimizle bütünleşerek sorunların çözümü, alternatiflerin üretilmesi, yeni ufukların ortaya konması gibi konularda da üniversite personelinin çok önemli bir özgörevi yüklendiklerinin bilincinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde akademik ve idari çalışmalarda bütün personelin gayretlerinin takdire değer olduğunu ifade etti.