REKTÖR AKGÜL, YTB BAŞKANI EREN İLE GÖRÜŞTÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren’i makamında ziyaret ederek Türkiye’de ve Karaman'da öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilerin durumunu görüştü.

Rektör Akgül ile YTB Başkanı Eren görüşmede, üniversitelerin yurtdışında tanıtımı, kardeş topluluklar ve Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

YTB Başkanı Eren, görüşmede “Üniversitelerimiz, kardeş topluluklar arasında kültür aktarımı ve dil öğrenimi konusunda önemli bir görev üstleniyorlar.” derken Rektör Akgül ise üniversitelerin bu konudaki misyonuna değinerek, “Ülke olarak tarihî sorumluluklarımızın bilinciyle yabancı uyruklu dost ve kardeş topluluklara kucak açmaya devam ediyoruz. KMÜ ailesi olarak Türk dilinin başkenti Karaman'da öğrenim görmekte olan tüm misafir öğrencilerimize her türlü desteği vermeye ve onları gerek bilimsel yönden gerekse Türk dili ve kültürünü yaşatmak bakımından en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.