KMÜ YUNUS EMRE YERLEŞKESİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 181                  15.11.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Mühendislik Fakültesi binasının önünde yapılan ağaç dikimine Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karataş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi ile akademik ve idari personel katıldı.

Kısa süre içerisinde yerleşkenin her köşesini yeşiller içinde görmeyi istediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Gökmen “Üniversitemizi fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimizin gözüne ve gönlüne hitap edecek duruma getirmek istiyoruz. Bu nedenle Yunus Emre Yerleşkesinde ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarını bu aşamadan sonra daha da hızlandıracağız. Ağaçların sadece dikilmesi değil, yaşatılması ve bakımı konusunda da personelimizin hassasiyet göstermesi önemlidir” dedi.

Ağaçlandırma çalışmasında çınar, mavi selvi, Toros sediri, çam türünden yaklaşık 200 fidan toprakla buluşturuldu.