KMÜ’DE ‘İSTANBUL’DA BAHÇE VE ÇİÇEK’ SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından ‘İstanbul’da Bahçe ve Çiçek’ temalı sergi düzenlendi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ilki düzenlenen sergi gördüğü ilgi üzerine gezici bir kopyasının hazırlanması ile Türkiye turuna çıktı. 2010 yılında başlayan ve şimdiye kadar 59 yerde düzenlenen serginin şimdiki durağı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi oldu.

KMÜ SKS Sergi alanında bugün başlayan serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Fotoğraf Arşiv ve Sergi Koordinatörü Kenan Kaya, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk süsleme sanatında kutsal mekânlar, çeşmeler, kitap sayfaları, saray ve köşkler, mezar taşları, kadınların başörtüleri ve daha pek çok alanda kullanılan çiçekler, sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 20 Mart’a kadar sürecek sergi ile birlikte, İstanbul’un fethi ile başlayıp 18'inci yüzyıla kadar olan süreçte Türklerin bahçeye ve çiçeğe verdikleri önemi anlatan 152 adet eser ziyaretçiyle buluşacak.