KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL'DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve mağduriyetleri gidermek amacıyla her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü; kadınlar olmadan ve dünyamıza kattığı değer anlaşılmadan insanlığın yeterince gelişemeyeceğine dikkat çeken önemli bir gündür.

Dünya nüfusunun hemen hemen yarısını oluşturan kadınlar, gerçekte hayatımızın tamamını etkilerler. Onların emeği, yüreği, bileği, dirayeti, şefkati ve içtenliği olmadan dünyayı anlamlandırmamız mümkün değildir. Çünkü kadın; doğuran, yetiştiren, büyüten, besleyen, derleyip düzenleyendir. Yaşadıklarımızın manasını derinleştiren, kemale erdirendir. Aileyi, toplumu, vatanı ve milleti kurup yaşatandır. O; sahip olduğumuz tüm değerlerde ve bizi biz yapan her şeyde kendini gösteren en vazgeçilmez yanımızdır. O yüzden kadına karşı olumsuz tutum ve davranış sergileyenler öncelikle kendilerine, sonrasında onları var eden topluma karşı kusur işlemektedirler. Unutmamalıyız ki, kadınları layık olduğu değeri bulmayan ve varlıkları görmezden gelinen toplumlar, insanlık aleminde hiçbir zaman üstün bir seviyeye ulaşamazlar.

Bu düşüncelerle, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle tüm dünya kadınlarının mağduriyet ve kötü muamelelere uğramadan, doğuştan getirdikleri insanca yaşama hakkına sahip olarak, varlıklarına yakışan nezihlik ve üstünlükte bir hayat yaşamalarını temenni ediyor; başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensupları olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."