KMÜ’DE ÜÇ YILDA TOPLAM BÖLÜM VE PROGRAM SAYISI 34’TEN 93’E YÜKSELDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 180                          28.11.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2007 yılında toplam 34 bölüm/program bulunmaktayken, 2011 yılında bu sayı 93’e yükselmiş ve 56 programa öğrenci alınmıştır.

2007 yılında tek bir fakültede sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetleri, 2011 yılında dört fakültede sürdürülmektedir. Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde yeni yüksek lisans ve doktora programları açılarak lisansüstü eğitim faaliyetleri yaygınlaştırılmış, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında da yeni bölüm ve programlar açılarak mesleki eğitim alanında ilerleme sağlanmıştır.

Yeni bölümlerin bölgesel ve toplumsal ihtiyaçlara göre açıldığını belirten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Toplumların beyni olan üniversiteler; değişmenin, gelişmenin ve ilerlemenin lokomotifi olan kurumlardır.Bu bağlamda geleceği inşa edecek nitelikli ve donanımlı bireylerin yetiştirilmesinde, üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Bu bilinçle üniversitemize yeni bölümler ve programlar açarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitim Fakültesi açılması konusunda da önemli gelişmeler olduğunu ve teklifin şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştığını belirten Rektör Gökmen “Geleceği ve bölgesel önemi olan fakülte ve bölümlerin açılması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Üniversitemiz 93 akademik birim ve 5 uygulama ve araştırma merkeziyle, nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2007 yılından bu zamana kadar açılan, öğrenci alan bölümler ile Uygulama ve Araştırma Merkezleri aşağıda verilmiştir: