KARAMAN FELSEFE GRUBU MESLEK ÇALIŞTAYI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman Felsefe Grubu Meslek Çalıştayı düzenlendi. KMÜ’lü akademisyenlerin yanı sıra Karaman’daki liselerde görev yapan Felsefe öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen meslekî çalıştayda, Felsefe branşında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman, 'iletişim ve dil'in,  felsefenin iyi anlaşılabilmesi için büyük bir önem taşıdığına değinerek şunları söyledi: “Dil de felsefenin alanlarından birisidir. Dili iyi bir şekilde kullanmak felsefeyi iyi anlamak için de önemlidir. Felsefeciler olarak dil konusuna özellikle bu anlamda dikkat çekmek istiyorum. Günümüzde din öğretiminde kullanılan dilimizin de yenilenmesi gündemde yer ediniyor. Bu durumda yeni bir dil inşa edeceksek felsefe ve dil ilişkisini yeniden inşa etmemiz de kaçınılmaz oluyor. Bu toplumda felsefe yapmak zorundaysak toplumun sosyal gerçekliğini göz önünde bulundurmamız gerekiyor.”

KMÜ Felsefe Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Arda Erdenk ise çalıştayın içeriği ile ilgili bilgiler paylaşarak, “Felsefe çalışanları olarak kendi içimizde belli problemleri ortaya koyup bunları tartışıyoruz. Fakat bu problemler akademisyenler ve öğretmenler arasındaki iletişim sorunları nedeniyle kısıtlı bir kesimle sınırlı kalıyor. Bu çalıştayı düzenlememizdeki temel amaç da bu sorunları ve çözüm önerilerini akademisyenler ve öğretmenler olarak bir araya gelerek karşılıklı görüşebileceğimiz bir ortam yaratma isteğimizdi. Faydalı bir çalıştay olmasını temenni ediyorum.” dedi.

KMÜ Felsefe Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ziyaeddin Kırboğa ise açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek olan grup çalışması ve tartışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Çalıştayda akademisyenler ve öğretmenlerden oluşan gruplar, felsefe alanında yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri üzerine tartıştılar. Sonrasında KMÜ Felsefe Bölümünden Arş. Gör. Ali Furkan Arıcıoğlu, Felsefe Grubu Meslek Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini katılımcılarla paylaştı.

Çalıştay, plaket takdimlerinin ardından sonra erdi.