KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLER MEHMET AKİF ERSOY'U ANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yürüyüş Öğrenci Topluluğu tarafından ’12 Mart İstiklal Marş’ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenlendi.

Üniversite personeli ve çok sayıda öğrencinin ilgiyle takip ettiği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması ile devam etti.

“İstiklal Marşı bu ülke yaşadıkça yaşayacaktır”

Programın açılış konuşmasının yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un şiirinden bir mısra ile başladı. Prof. Dr. Şahin, “Mehmet Akif Ersoy, benzersiz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımız ile hem milletimizin gönlünde taht kurmuş hem de tarihimizin en önemli şahsiyetleri arasında haklı yerini almıştır. Vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşı bu ülke yaşadıkça yaşayacaktır.” dedi.

“İstiklal Marşı kurucu metindir”

Prof. Dr. Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Cephede kahraman ordumuzun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında aziz milletimizin kararlılığı ve vatan aşkıyla kaleme alınan marşımız kurucu metindir. İstiklal Marşımız savaş sürerken yazılmış, adeta harbe yön vermiş ve Türkiye’nin istikametini belirleyerek yol haritası işlevi görmüştür. İstiklal Marşı bir asır evvel yazılsa da idealler, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir. İnanıyorum ki azizi milletimiz İstiklal Marşı ile koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak, ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.”

Program açılış konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgesel gösterimi ve Yürüyüş Topluluğu öğrencilerinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı oratoryosu ile devam etti. Duygulu anlara sahne olan program, müzik dinletisi ile sona erdi.