ÖĞRENCİLER, EZANA SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir grup tarafından ezanın ıslıklanmasından dolayı KMÜ Camii önünde basın açıklaması yapıldı ve akabinde çifte ezan okundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Topluluk üyesi Müçteba Kantar'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, bir öğrenci tarafından okunan basın açıklaması ile devam etti. Maide suresinde geçen “Onlar, siz birbirinizi namaza çağırdığınızda (ezan okunduğunda) onu alay ve oyun edinirler.” ayetini okuyarak basın açıklamasına başlayan öğrenci, devamında şunları dile getirdi:  "Selçuklu, Osmanlı ve onların varisi Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllar boyunca birçok inanç ve kültüre sahip insanlarla birlikte kardeşçe yaşamayı başarmış, aynı zamanda farklı inanç değerlerine saygıda kusur etmemiştir. Ezanımıza yapılan saygısızlığa seyirci kalamayız. Ezan sesi, Müslümanlık için derin ve çok büyük bir anlam taşımakla birlikte en güzel dinî ibadeti simgeler. Ezan, bizim için ilahi bir çağrıdır ve bunun için de İslam'ın gerektirdiği gibi bir saygı duymamız gerekir. Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek, ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Türkiye her dinden ve inançtan insanların bir arada yaşadığı, saygı ve kardeşlik düsturuyla hareket eden müstesna bir coğrafyadır."

Etkinlik, Topluluk Üyeleri Recep Furkan Çelik ve Mahmut Sami Kalkan tarafından çift ezan okunmasının ardından sona erdi.