KMÜ'DEN ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ATILIMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Karaman'daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla üniversite-kamu-sanayi işbirliği bağlamında beş farklı protokol imzaladı.

KOP Bölge İdaresi Başkanlığı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen ‘Karaman Elma Çalıştayı'nın açılışında gerçekleştirilen imza töreninde Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, KOP Bölge İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve üniversite protokolü, davetliler, misafirler ve elma üreticileri de yer aldı.

Öğrencilere, Uygulamalı Eğitim Fırsatı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün üniversite adına imzaladığı protokollerden ilki Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile imzalandı. Rektör Akgül ile İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık'ın imzasıyla yürürlüğe giren protokolle KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, bir akademik yarıyıl süresince Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı işletmelerde uygulama yapabilecekler.

İkinci protokol Karaman Akar Mühendislik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması ile imzalandı. Rektör Akgül ve Akar Mühendislik Genel Müdürü Mustafa Akın tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Akar Mühendislik bünyesinde kurulması planlanan kontrol ve kalibrasyon laboratuvarlarında firma mühendisleri tarafından, KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümünde öğrenim gören önlisans öğrencilerine kontrol ve kalibrasyon cihaz ve ekipmanlarının kullanımı ve ölçümlerini içeren eğitim verilecek, ayrıca öğrencilere staj imkanı sunulacak.

Üçüncü protokol ise Örnek Gıda ve Tarım Ürünleri İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile imzalandı. Rektör Akgül ile Örnek Gıda ve Tarım Ürünleri adına Fadime Harmanizi tarafından imzalanan protokol ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri  Örnek Gıda ve Tarım Ürünleri firmasına ait elma bahçesinde bir akademik yarıyıl süreyle uygulamalı eğitim alabilecekler.

Dördüncü protokol Engin Tarım Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile imzalandı. Rektör Akgül ve Engin Tarım Meyvecilik adına Ömer Lütfi Ertuğrul arasında imzalanan protokole göre KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler Engin Tarım Meyvecilik firmasına ait elma bahçesinde bir akademik yarıyıl süreyle uygulamalı eğitim alabilecekler.

Son protokol ise Yılmazlar Tarım Ürünleri ve Aletleri Sanayi Limited Şirketi ile yapıldı. Rektör Akgül ile Yılmazlar Tarım Ürünleri ve Aletleri adına Çağrı Yılmaz tarafından imzalanan protokol ile KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler bir akademik yarıyıl süresince firmada uygulamalı eğitim alacaklar.

Protokollerin tüm taraflar için hayırlı uğurlu olmasını dileyen Rektör Akgül, "Protokollerimizle özellikle Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni kurulan Bahçe Tarımı ve Seracılık bölümlerimizin ve Elektrik programımızın uygulamalı eğitim koşullarına katkı sunarken bilimsel altyapımızı da kurumlarımız ve sanayicilerimizin istifadesine sunmuş olacağız." dedi.