KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL’ÜN 18 MART MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin tarihinde dönüm noktalarından birini teşkil eden Çanakkale Zaferi, tüm dünyaya cesaretin, kahramanlığın, vatan, millet ve bayrak aşkının, kutsalları uğruna canından vazgeçmenin ve bir ölüm kalım mücadelesinde ümidini ve inancını yitirmemenin ne demek olduğunu emsalsiz biçimde gösteren, tarihe düşülmüş en büyük destanlardan biridir.

Milletimizin insanlık tarihindeki engin yerini perçinleyen bu zafer, 57 bini cephede olmak üzere 250 bin civarında şehit verdiğimiz ve pekçok açıdan üzerinde defalarca düşünülmesi gereken eşsiz bir mücadelenin eseridir.

Çanakkale Savaşları, seferberliğe tabi vatandaşlarımızın yanı sıra Harbiye, Tıbbiye ve Hukuk Fakülteleri ile medreselerde okuyan aziz vatan evlatlarımızın, hatta lise çağındaki gençlerimizin bile gönüllü olarak katıldığı bir beka mücadelesidir. Neredeyse eli silah tutan değil, eli kalem tutan herkesin iştirak ettiği ve çoğunluğunun şehit düştüğü bu büyük ve amansız savaş, kutlu bir zaferle sonuçlanırken hakkın ve inancın gücünü tüm insanlığa bir kez daha ispat etmiştir.

Tarihte eşi benzeri olmayan bir yüce dava için canlarını ortaya koyan Mehmetçiğimize şahsım ve üniversitem adına minnet ve şükranlarımı sunuyor; 18 Mart 1915'te milletimize bu şanlı zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimize, ayrıca cephe gerisinde onlara gönülden destek veren tüm kahraman vatan evlatlarına Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhları şad olsun."