KMÜ, EVLİYA ÇELEBİ’NİN DÜNYASINI SERGİLİYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 193                       06.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, Evliya Çelebi’nin doğumunun 400. yıldönümü nedeniyle bir sergi düzenlendi. UNESCO'nun 2011 yılını 'Evliya Çelebi Yılı' ilan etmesi iledünyada ve ülkemizde çok sayıda etkinliklerle anılan Evliya Çelebi’nin dünyası, sergilenen harita ve resimlerden beğeniyle inceleniyor.

‘Evliya Çelebi’nin Dünyası Harita Fotoğrafları Sergisi’nde Evliya Çelebi’nin gördüğü, gezdiği ve hatıralarını aktardığı yerleri gösteren haritalar ve resimler bulunuyor. Sergide 50x70 cm boyutlarında orijinal baskılı 27 harita ve resim yer alıyor.

Serginin düzenlenmesine öncülük eden KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, Evliya Çelebi gibi dünyaca ünlü bir seyyahın önemine değinerek, 17. yüzyılda Osmanlı'nın en ihtişamlı döneminde 20 milyon km2 alanda seyahat eden Evliya Çelebi’nin 400 yıl öncesinden günümüze aktarılan sergisinin önemli olduğunu vurguladı. Konunun bilincinde olup sergiyi inceleyen akademik ve idari personel ile öğrencileri takdir eden Dekan Karataş, “Serginin Edebiyat Fakültemizde açılması önerisini sunan Edebiyat Fakültesi öğrenci temsilcimiz Berat Çöl’e ve serginin fakültemizde sunulmasına katkı sağlayan İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta’ya ve Fakülte Sekreterimiz Cahit Suci’ye teşekkür ederim” dedi.

9 Aralık Cuma gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak olan Evliya Çelebi sergisini gezen öğrenciler, tutku derecesinde dünyayı gezme isteği olan seyyahın, seyahatleri sırasında zaman zaman hayatı tehlikeye girmesine rağmen gezilerine devam edip, gördüğü yerleri kaydetmesinin ve bu gözlemlerin 400 yıldan buyana insanlarla paylaşılmasının vurgulandığı sergiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.