KMÜ ÖĞRENCİLERİ RÜZGÂR ELEKTRİK SANTRALİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ‘Borusan-Mut Rüzgâr Elektrik Santrali’ne teknik gezi düzenlediler.

Yüksek Gerilim Tekniği ile Elektrik Tesisleri ve Koruma Teknikleri dersleri kapsamında geziye katılan 45 öğrenci, elektrik enerjisinin üretimi ve şebekeye bağlantı şalt sahalarını inceleme imkânı buldular.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı koordinatörlüğünde işletme yetkililerinden rüzgâr elektrik santrali ile elektrik üretiminin nasıl yapıldığı, güç seviyesi, şebeke ile etkileşimli olarak güç iletimi ve dağıtımı konularında bilgi alan öğrenciler ayrıca rüzgâr türbinlerinin kurulumu, bakım-onarım işlemleri, yıllık üretim verileri, şalt sahalarında oluşabilecek arızalar ve koruma önlemleri gibi konularda da bilgilendirildiler.

Öğrenciler, gezi kapsamında derslerde işledikleri konuları pekiştirme şansı bulurken mezuniyet sonrasındaki iş hayatları ve çalışma alanları hakkında fikir edindiler. Öğrencilere Firma Genel Müdürü Elektrik Mühendisi Mustafa Akın, Firma Saha Mühendisleri Ömerhan Helvacı, Pınar Yerlikaya, H. İbrahim Özdemir ve Tahir Çakır gerek uygulama derslerinde gerekse teknik gezilerde destek verdi.

Teknik gezi, Akar Mühendislik firmasının öğrencilere baret hediyesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.