KMÜ İLE YEMEN DOSTLUK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ARASINDA PROTOKOL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği arasında Eğitimde İşbirliği protokolü imzaladı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdulrakip Abbad tarafından imzalanan protokole göre Yemenli öğrenciler KMÜ'de hazırlık (dil), lisans, yüksek lisans ve doktora derecesine kadar çeşitli alanlarda eğitim görecekler.

Ayrıca Türkiye’de ikamet eden Yemenli öğrencilerin yanı sıra Yemenli akademisyen ve toplum önderleri de üniversite tarafından düzenlenecek olan eğitim programları, workshoplar ve araştırma konferansları gibi faaliyetlere katılabilecek.

İmza töreninin ardından bir açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunun altını çizerek "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak yabancı öğrenci ve öğretim elemanlarıyla daha da zenginleşeceğimize, tüm insanları kucaklayan büyük ve güçlü medeniyetimizin izlerini dünyanın her tarafına taşıyacağımıza inanıyor; milletler arası dostluk ve kardeşliği pekiştirecek olan protokolümüzün tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KMÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde Yemen Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Abdulmeced al-Mihlafi ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ile İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanları da hazır bulundu. Protokol kapsamında Yemenli ilk öğrenci grubunun yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ ailesine katılması hedefleniyor.