REKTÖR AKGÜL, HALK OYUNLARI EKİBİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çorum'da Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmadan üç kupa ile ayrılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Halk Oyunları ekibi başarılarına yenilerini ekledi.

KMÜ Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından mart ayında Karaman'da düzenlenen yarışmada Büyükler Geleneksel Düzenlemeli Dal'da birinci olurken aynı dalda nisan ayında Adana'da düzenlenen yarışmada ise ikincilik elde etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Halk Oyunları Topluluğunun yarışmalarda elde ettiği başarıları dolayısıyla Topluluk üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Yemeğe Rektör Akgül'ün yanı sıra Eğitmen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Onurhan Gücüş ile personel ve öğrencilerden oluşan Halk Oyunları ekibi katıldı.

Rektör Akgül, Halk Oyunları Topluluğu eğitmen ve üyelerini tebrik ederek, "Halk oyunlarımız toplumumuzun kültür değerlerini yansıtan önemli milli ögelerimiz arasında yer almakta olup gençlerimizin gayretleriyle yaşatılmaya devam edecektir. Karaman ve yöresiyle ilgili de Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezimizin çalışmaları devam etmekte olup en kısa sürede yöremizle ilgili oyunların ve kültürel unsurların bizlerle paylaşılması en büyük temennimiz. Bu gün Halk Oyunları ekibimizin almış olduğu başarıların sevincini paylaşıyoruz. Hepinizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim." dedi.

Program, Rektör Akgül tarafından KMÜ Halk Oyunları Topluluğu üyelerine katılım belgesi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.