KMÜ’DE SOSYAL HİZMETLER VE KİMSESİZ ÇOCUKLAR KONUŞULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Damla Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kimsesiz Çocuklar’ konulu konferans düzenlendi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Bakım Daire Başkanı ve Yazar Hulusi Armağan Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı programa çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Damla Projesi Koordinatörü ve Damla Öğrenci Topluluğu üyesi Ahmet Can Semiz’in açılış konuşması ile devam etti.

"Önceliğimiz bireyi yaşadığı çevreden koparmadan hizmet vermektir"

Sosyal hizmetlerin temel felsefesini anlatarak sözlerine başlayan Daire Başkanı ve Yazar Yıldırım, “Önceliğimiz bireyi yaşadığı çevreden koparmadan hizmet vermektir. Bir diğer önceliğimiz de evde bakıma destek hizmetlerini artırmaktır. Ülkemizde evde bakım hizmetinden şu anda 507 bin 148 kişi yararlanıyorken evde bakıma destek hizmetinden ise 102 engelli birey yararlanıyor. Geçici ve misafir bakım kapsamında ise 259 kişiye hizmet vermekteyiz. Bakanlığımız bünyesinde gündüz bakım ve özel bakım hizmetleri, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri ile engelsiz yaşam merkezleri de bulunmaktadır. Bakanlık olarak yeni merkezlerin hayata geçirilmesinden ruhsal engellilere yönelik umut evlerinin arttırılmasına, bağımsız yaşama geçiş çalışmalarından engelli istihdamının artırılması ve etkin denetime kadar pek çok hedefimiz bulunmaktadır.” dedi.

Yazar Yıldırım konuşmasının devamında kitapları hakkında bilgi vererek çocuk esirgeme kurumlarında geçmişte yaptığı yöneticilik döneminde tanıştığı çocuklardan yola çıkarak yazdığı kitaplarının gerçek hayattan birer alıntı olduğunu belirtti.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve dört öğrenciye burs olanağı sunan çekilişin ardından plaket takdimi ile sona erdi.