SANAYİCİ SAMİ ÖZDAĞ KMÜ KARİYER GÜNLERİNE KONUK OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 198                 14.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığının Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karaman İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlediği Kariyer Günleri etkinlik dizisinin bu haftaki konuğu Saray Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ oldu.

İİBF Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonu’nda 14 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilen etkinliğe Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, il müdürleri, Saray Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları, üniversitenin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen programda Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açılış konuşmasında “Büyük başarıları elde eden insanların ortak bazı özellikleri vardır. Onlar pek çok insanın basit gördüğü işleri titizlikle yapanlardır. Onlar daha iyisini nasıl yaparım diyen, hevesleri değil idealleri olan, “ben” değil “biz” diyen insanlardır. Bugün burada onlardan birini hep birlikte dinleyeceğiz. Öğrencilerimizin bu deneyimlerden elde edecekleri önemli dersler olacaktır” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek “Biz zamanında bu olanaklara sahip değildik. Sizler bu üniversitenin öğrencileri olarak çok şanslısınız. Ben de böyle bir yerde üniversite öğrencisi olmak isterdim” dedi.

Sami Özdağ öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmasına Saray Hoding’in kısa bir tarihçesini anlatarak devam eden Özdağ, öğrencilere başarıya ulaşmak için öncelikle bir hedef belirlemeleri gerektiği önerisinde bulundu. Özdağ “Başarıya ulaşmak için öncelikle bir davanız olmalı. Bu dava aynı zamanda büyük bir dava olmalı. Küçük hedefler değil büyük hedeflere odaklanmalısınız. Yoksa yerinizde sayarsınız” dedi.

Özdağ, liderlik konusunda ise şu konulara dikkat çekti: “Kendinizden emin olmalısınız. Yaptığınız işe tüm benliğinizi vermeli ve o işe derinlik katmalısınız. Kazanmak için mücadele etmek gerekiyor. Bunu korumak ve geliştirmek ise ayrı bir mücadele gerektiriyor. Ne istediğinizi bileceksiniz. Belirlediğiniz hedeflere öncelikle siz inanmalı ve çalışma arkadaşlarınızı da buna inandırmalısınız. Dünyanın en dürüst insanı olabilirsiniz ancak algıyı yönetemezseniz başarılı olamazsınız.”

Sami Özdağ, dünyanın çok hızlı bir değişim geçirdiğini belirterek “Şimdi sizin elinizde çok büyük imkanlar var. Küçücük bir ofiste dünyaya mal, hizmet ve fikir satabilirsiniz. Gençler, bu fırsatı kaçırmayınız” dedi.

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstişare çok önemlidir. Paylaşarak yönetmek başarının önkoşullarından biridir. Ben hayatım boyunca böyle yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Hiç hata yapmadım mı yaptım. Ama şunu da yaptım, hatalarımdan ders çıkardım”

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Sami Özdağ’a katkılarından dolayı İŞKUR adına Vali Süleyman Kahraman, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından plaket takdim edildi.

Saray Holding, çekiliş ile üç öğrenciye burs hediye etti.