USTA ŞAİRLERİN ŞİİRLERİ KMÜ'DE OKUNDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ‘6. Geleneksel Şiir Dinletisi’ düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Ali Gıynaş yaparak edebiyatın ve şiirin önemi üzerinde durdu.

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler sırayla sahneye çıkarak Türk edebiyatının usta şairlerinin sevilen şiirlerini seslendirdiler. Sunuculuğunu Züleyha Gündüz ve Abdurrahim Sözeri’nin üstlendiği dinletide Sena Töre ‘Melankoli’, Osman Aydın ‘Yağmur Güzeli’, Burcu Tekin ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’, Mert Boztepe ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’, Meryem Kırtürk ‘Desem ki’, Zeynep Ütük ‘Sevgilim Ben Şimdi’, Leyla Akkuş ‘Ayrılık Sevdaya Dahil’, Oğuz Merter ‘Göğe Bakma Durağı’, Ayşe Yılmaz ‘Türküler Dolusu’, Uğur Ataş ‘Mona Roza’, Selmiye Keskin ‘Etme’ adlı şiirleri seslendirirken Ahmet Can Sünbüloğlu ise ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ ve ‘Zahid Bizi Tan Eyleme’ ilahilerini seslendirdi.

İlgiyle takip edilen program öğrencilerin dinleyenleri selamlamasının ardından sona erdi.