KMÜ REKTÖRÜ KYK’DA KALAN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 200                 15.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencileri ziyaret etti. Rektör Gökmen, Kredi Yurtlar Kurumu kafeteryasında her masayı tek tek gezerek tüm öğrencilerle ayrı ayrı ilgilendi.

Bürokrasi kuralları olmadan isteklerini, beğeni ve şikayetlerini direkt üniversite rektörüne aktarmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, böyle bir ziyaretin kendileri için büyük bir onur olduğunu, öğrenim gördükleri üniversitenin üst yönetiminin yurtlarına kadar gelmelerinden dolayı heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, sık sık Rektör Gökmen ile bir araya gelmeyi istediklerini dile getirdiler.

“Kredi Yurtlar Kurumunun ortamı çok sıcak; yüreklerinizle mi ısıtıyorsunuz burayı?” sözleri öğrenciler tarafından mutlulukla karşılanan Rektör Gökmen, “Üniversitemizde öğrencilerimizin hepsi çok değerli. Sizler mutlu ve huzurlu iseniz, biz de mutlu oluyoruz. Sizlerle derste veya farklı ortamlarda bir arada olmayı çok özlüyorum. Sizlerin cıvıltıları bana huzur veriyor” şeklinde konuştu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, birebir sohbet ettiği öğrencilere hayata dair önemli mesajlar da verdi. “Hangi işi yaparsak yapalım, en iyisini yapmamız gerekir” diyen Rektör Gökmen; “Sizler de öğrenci olarak yaptığınız işleri en iyi şekilde yapmalısınız. Bir işi yaparken ne kadar zorlanır ve emek harcarsanız, başarıyı o kadar hak ederek yaşarsınız. Elbette kaliteli iş yaparken, ahlaklı olmanın önemini de unutmamalısınız” dedi.

Tüm istekleri ve çözüm önerilerini tek tek dinleyen, her öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenen Rektör Gökmen’in ziyareti, saat 22.00’ye kadar sürdü.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğrencilerini özel yurtlarda ve evlerinde de ziyaret etmeye devam edecek. KMÜ Rektörünün önderliğinde sürdürülen ziyaretler, üniversite-toplum ilişkileri bakımından örnek bir girişim olarak değerlendiriliyor.