TÜRKÇENİN BAŞKENTİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

"742. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen kısa film, hikaye ve kompozisyon yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu.

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında "Göç ve Göçmenlik" konulu Ulusal Kısa Film, "Yunus Emre Ve Tasavvuf" konulu hikaye ve "Kudüs Ve Mescid-i Aksa" konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler Lütfü Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan galada ödüllerini aldı.

Ödül törenine Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner, Karaman Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, il ve üniversite protokolü, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Osman Gözel ve ekibinin icra ettiği ney dinletisinin ardından başlayan programda Göç ve Göçmenlik konulu Kısa Film Yarışmasında dereceye giren filmlerin gösterimi yapıldı. Yarışmada Behlül Uçar'a ait "Mavi" isimli film birinci olurken Oğuz Furkan Akyüz'e ait "Sükut Hanım" isimli film ikinci, Fatih Kanal'a ait "Safira" isimli film ise üçüncü oldu.

"Yunus Emre Ve Tasavvuf" konulu hikaye yarışmasında ise birincilik ve ikincilik ödülüne layık görülen eser olmazken yarışmanın üçüncülüğünü ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi Burak Karanarlık, "Sevgi Güneşi" adlı hikayesi ile aldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen "Kudüs Ve Mescid-i Aksa" konulu kompozisyon yarışmasında da birinciliği Kastamonu Göl Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Genç, "Kudüs En Güzel Fikirdir" adlı eseri ile, ikinciliği İstanbul Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Feyza Bilir, "Kadim Şehirlerin Güzeli" adlı eseri ile, üçüncülüğü ise Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Arif Karşı, "Gözyaşlarım Avuçlarımda Kudüs" adlı eseri ile aldı.

Ayşenur Genç'in  "Kudüs En Güzel Fikirdir" adlı kompozisyonunu okumasının ardından dereceye giren yarışmacılara tören protokolü tarafından ödül ve hediyeleri verildi. Jüri üyelerine plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.