KMÜ’DE TIBB-I NEBEVİ-KORUYUCU HEKİMLİK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 202                     16.12.2011

KMÜ’DE TIBB-I NEBEVİ-KORUYUCU HEKİMLİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen “Tıbb-ı Nebevi” konulu konferansın konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Yılmaz oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 15 Aralık Perşembe günü saat 12.30’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, KMÜ idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Prof. Dr. İrfan Yılmaz Tıbb-ı Nebevi’nin alternatif tıp ile karıştırılmaması gerektiğini belirterek “Belki tamamlayıcı tıp denebilir ama alternatif tıp biraz daha farklı bir şey. Tıbb-ı Nebevi’nin düzenlemeleri normal tıbbın sınırları içerisinde bulunmaktadır” dedi.

Prof. Dr. İrfan Yılmaz İslam dininin sağlığa çok önem verdiğini hatırlattı. Prof. Yılmaz, Tıbb-ı Nebevi’nin bazı uygulamalarının koruyucu hekimlik açısından büyük önem taşıdığını çeşitli hadislerden örnekler vererek anlattı.

Prof. Dr. Yılmaz Tıbb-ı Nebevi’nin çevre temizliği, bulaşıcı hastalıklar ve karantina, sağlıklı beslenme anlayışı gibi konularda binlerce yıllık bir geleneği günümüze taşıdığını dile getirdi. Prof. Dr. Yılmaz konuşmasını Tıbb-ı Nebevi’nin hastalıkları tedavi hususunda önerdiği tavsiyeleri anlatarak noktaladı.

Konferansın sonunda KMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. İrfan Yılmaz’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.