KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ERMENEK HİDROELEKTRİK SANTRALİNE TEKNİK GEZİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ermenek Hidroelektrik Santraline teknik gezi düzenlediler.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları eşliğinde gerçekleştirilen teknik geziye ‘Yüksek Gerilim Tekniği ile Elektrik Tesisleri ve Koruma Teknikleri’ derslerini alan 45 öğrenci katıldı. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında KMÜ’nün protokol ortağı olan Akar Mühendislik Firma Genel Müdürü Elektrik Mühendisi Mustafa Akın ve firma saha mühendisleri de teknik gezi ekibinde yer aldılar.

Elektrik enerjisinin üretimi ve şebekeye bağlantı şalt sahaları uygulamalarını incelemek amacıyla düzenlenen gezide öğrencilere işletme yetkilileri tarafından Hidrolik (Su) Kaynaklarını kullanan elektrik santrali ile elektrik üretiminin nasıl yapıldığı, güç seviyesi, şebeke ile etkileşimli olarak güç iletimi ve dağıtımı konularında uygulamaya yönelik bilgiler aktarıldı. Öğrenciler ayrıca HES türbinlerinin kurulumu, bakım-onarım işlemleri, yıllık üretim verileri, şalt sahalarında oluşabilecek arızalar ve koruma önlemleri gibi farklı konularda da bilgilendirildiler.

Teknik gezide öğrenciler derslerde öğrendikleri bilgileri uygulamalı eğitimlerle pekiştirme imkânı bulurken mezuniyet sonrasındaki çalışma alanlarını teşkil eden işletmeleri tanıma fırsatı yakaladılar.