ÖZEL KARAMAN BAŞARI LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN KMÜ’YE ZİYARET

Özel Karaman Başarı Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne gerçekleştirilen ziyarette liselerden gelen 11. sınıf öğrencilerine Dr. Öğretim Üyesi Kadir Sabancı rehberlik etti. Bölümün ve üniversitenin sahip olduğu altyapı ve imkânlar hakkında bilgilendirilen öğrenciler dersliklerde ve laboratuvarlarda öğretim üyeleriyle bir araya gelerek fakülteyi ve üniversiteyi daha yakından tanıma imkânı buldular.

Doç. Dr. Enes Yiğit öğrencilere Ar-Ge laboratuvarındaki cihazları tanıtarak, elektromanyetik alanlar ve radar sistemleri hakkında bilgi verirken Arş. Gör. Yunus Çelik ve Arş. Gör. Hüseyin Duysak da laboratuvarlardaki uygulamalara katılan öğrencilere cihazları tanıtarak kullanımları hakkında bilgi verdiler. Daha sonra öğrenciler gruplara ayrılarak Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile birlikte deney yapımına eşlik ettiler.

Dr. Öğretim Üyesi Selami Balcı’nın ‘Aydınlatma Teknikleri’ dersine de katılan öğrenciler, Autocad ile bina elektrik tesisat proje çizimlerinin nasıl yapıldığı ve gerekli hesaplamalar hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler son olarak Dr. Öğretim Üyesi M. Onurhan Gücüş sorumluluğundaki Model Uçak ve Havacılık atölyelerini ziyaret ederek model uçak yapımı ve verilen eğitimler hakkında bilgi aldılar.

Özel Karaman Başarı Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Pelin Aksoy, ziyaret boyunca gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, “Hedefe doğru yaklaşırken öğrencilerimizin Elektrik Elektronik Mühendisliği mesleğini tanımalarını ve eğitim-öğretimi yerinde görmelerini amaçladık. Bu süreçte bize eşlik eden ve ziyaretimizi anlamlandıran KMÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.