KÖŞE YAZARLARI, KMÜ REKTÖRÜNÜN ÖĞRENCİ ZİYARETLERİNİ YAZIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 204                          21.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in toplumla içiçe bir üniversite olmayı hedefleyen uygulamaları, bazı köşe yazarları tarafından övgüyle gündeme getirildi.

Larande.com yazarlarından Abdulkadir Yusufoğlu “Aaa Bu da mı Oldu?” başlıklı yazısında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yurtta kalan öğrencileri ziyaret etmesini takdir ettiğine yönelik bir yazıyı kaleme aldı.

Abdulkadir Yusufoğlu, Rektör Gökmen’in öğrencilerini ziyaret etmesiyle ilgili haberi okuyunca şaşkınlığını gizleyemediğini şu satırlarla ifade etti: “Larende.com’a baktığımda bir haber gözüme ilişti. ‘Rektör’den Öğrencilere Ziyaret Sürprizi’ başlığı ile veriliyordu haber.. ‘Gökmen, öğrencileri ve öğrenci ailelerini evlerinde ziyaret edecek’ alt başlığıyla da devam ediyordu. Önce birkaç dakika öylece kalakaldım. Sonra başımı sağa sola salladım. Uyku hali gibi bir durum yoktu. Gördüğüm ve okuduğum doğruydu!”

Yazısında; Rektör Gökmen’in sivil toplumla barışık bir üniversite anlayışını yeniden şekillendiren girişimine dikkat çeken Yusufoğlu, okurlara 28 Şubat sürecini hatırlatarak, o dönemde başta rektörlerin eğitim yerine siyasal faaliyetler yaptığını ifade etti.

Rektör Gökmen’in izlediği yolun günümüzde ne kadar değerli olduğunu açıklayan yazar Yusufoğlu, “Yıl 2011… Bir üniversite rektörü öğrencilerini kaldıkları yurtlarda ya da evlerde ziyaret edeceğini açıklıyor. Onların hallerini, hatırlarını sormayı düşünüyor. Düşünün siz bu öğrencilerin motivasyonunu…
Öğrenciler bu ziyaretlerle, motive olmanın ötesinde, bir birey olduklarının, kendilerine değer verildiğinin de ayrıca farkına varacaklardır
” yorumunu yaptı.

Yusufoğlu yazısında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e çok teşekkür etti ve güzel ülkemizde güzel bir şey daha yaptığı için Rektör Gökmen’e hayranlığını belirtti.