ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR VE 15 TEMMUZ GERÇEĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür Etik ve Yürüyüş Öğrenci Toplulukları tarafından ‘Ülkemiz Üzerine Oynanan Oyunlar ve 15 Temmuz Gerçeği’ konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik KMÜ Sağlık Bilimleri Fakülte Sekreteri Adem Gümüş’ün sunumuyla devam etti.

Konuşmasına "Ben Kimim?" şiirini okuyarak başlayan Adem Gümüş, "Bizler iki yaşımıza kadar annemizi, iki yaşımızdan sonra televizyon ve sosyal medyayı emen bireyler haline geldiğimiz için empati kültürümüzü kaybettik. Bu yüzden ülkemize sığınmış Suriyelilere karşı olumsuz düşünceler besler olduk. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar sonucunda aşkımızı kaybettik. Fatih’in İstanbul’u fethettiği aşkta değilsek o yaşta olmanın bir anlamı yok." dedi. Dünyada enerji, bankacılık, medya, turizm, emlak gibi sektörleri elinde bulunduran belli ailelerin olduğuna dikkat çeken Gümüş günümüzde yaşanan darbe, iç karışıklıklar gibi olayların bu aileler tarafından çıkarıldığını dile getirdi.

Dünyada çok sayıda düşünce kuruluşu olduğunu ifade Gümüş, bu kuruluşların sayının ABD'de 1830, Türkiye'de ise sadece 21 olduğunun altını çizerek akıl ve üst akıl kavramlarına dikkat çekti. Gümüş, üst akılın insanlara "sizde akıl yok, benim aklım sana yeter, sen düşünme, senin yerine ben düşünürüm" gibi telkinlerde bulunduğunu ifade etti.

Aklı Olmayan İnsanın Zekası Atom Bombasından Daha Tehlikelidir

FETÖ ve benzeri yapıların çeşitli mekanizmalarla kişilerin aklını kullanmasını engellediğini söyleyen Gümüş, FETÖ’nün yıllarca bu ülkenin zeki çocuklarını okullarında okuttuğunu, 15 Temmuz gecesi bu zeki ama aklını kullanmayan kişiler tarafından darbeye kalkışıldığını ifade etti.

"Eğer biz uyumaya, elimizde telefon, gönlümüzde televizyon, okumaktan araştırmaktan uzak yaşamaya devam edersek üst akıl tarafından ülkemiz üzerinde daha çok oyunlar oynanacak." diyen Gümüş "Zeki olmak başka şeydir, akıllı olmak başka; aklı olmayan insanın zekası atom bombasından daha tehlikelidir." diyerek sözlerine son verdi.

Etkinlik plaket takdiminin ardından sona erdi.