KMÜ'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ‘Hayattan Kareler Karma Sergisi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ konulu program düzenlendi.

Milli Mücadelenin 100. yılı nedeniyle düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan, davetliler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Ebru, karakalem, yağlı boya ve fotoğraf kategorilerinden oluşan 120’den fazla eserin yer aldığı  ‘Hayattan Kareler’ karma sergisinin gezilmesi ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

“Ebru sanatı, duygu ve düşüncelerin boya ile suya yansımasıdır”

Programda ilk olarak ‘Hayattan Kareler’ karma sergisinin danışmanı Doç. Dr. Gizem Saygılı söz aldı. Doç. Dr. Saygılı, “Milli Mücadelenin başlangıcından bugüne kadar 100 yıl geçti. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Ayrıca ‘Hayattan Kareler’ sergimizde de bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Ebru sanatı, duygu ve düşüncelerin boya ile suya yansımasıdır. Doğa, insan ve manzara fotoğrafları ile de sizlere değişik kareler sunduk. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“19 Mayıs’ta yakılan meşale hiçbir zaman sönmeyecek”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan ise, “100 yıl önce Samsun’a atılan ilk adımdan bahsediyoruz. 19 Mayıs 1919 bu ülke için bağımsızlığın sembolü oldu ve bir destan yazıldı. O tarihte yakılan meşale hiçbir zaman sönmeyecek. Vatanı korumak söz konusu olduğu zaman her birimiz genciz ve her şeyi yapmaya hazırız. Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu yolda şehit olanlara minnet duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Program; halk oyunları gösterisi, Eğitim Fakültesi öğrencisi Muhammet Doğru’nun ’19 Mayıs’ta Düşünceler’ şiirini okuması, 19 Mayıs İlkokulu 1-C Sınıfı öğrencileri ve KMÜ öğrencisi Alperen Kaya’nın meddah gösterisi ile devam etti.

Program, gösterilerin ardından Doç. Dr. Gizem Saygılı’ya ve ebru ile fotoğraf dalında dereceye giren öğrencilere belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.