MAVİ VE TURUNCU BAYRAKLAR İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNE TESLİM EDİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreninde teslim aldığı  ‘Mavi’ ve ‘Turuncu’ bayrakları İslami İlimler Fakültesi ile buluşturdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni'nde, ‘Mekânda Erişilebilirlik’ ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik’ kategorilerinde mavi ve turuncu bayrağa layık görülen KMÜ’nün ödüllerini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın elinden alan KMÜ Rektörü Akgül, bayrakları İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Bayer’e verdi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette bayraklar İslami İlimler Fakültesi Dekanına teslim edildi. Dekan Akgül ve Dekan Yardımcısı Bayer, kendilerine ve fakültelerine vermiş oldukları destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’e teşekkür ettiler.

Rektör Akgül de KMÜ ailesi olarak engelli öğrencilerin her zaman önemsendiğini belirterek, “Bu ödül, yapılan faaliyetlerin ve iyileştirmelerin özendirilmesi açısından güzel bir gurur kaynağı. Bu tip çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyarak engelli öğrencilerimizi rahat ettirmek, onların sosyal ve kültürel faaliyetlerine katılımlarını etkin kılmak amacıyla projelerimizi devam ettireceğiz. Daha önce ‘yeşil’ bayrağa sahip olan fakültemiz ‘mavi’ ve ‘turuncu’ bayrakları da alarak ülkemizdeki İslami İlimler Fakülteleri arasında üç bayrağa da sahip olan iki fakülteden birisi oldu. Bu ödülün diğer akademik ve idari birimlerimize de örnek olması diliyor, ödülün tekrar üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.