GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri poster sunumları ile görücüye çıktı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve açılışını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Cesur’un yaptığı sergiye Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sergide 2018-2019 yılı Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olacak öğrencilerin bitirme projelerinin yanı sıra ‘Püskürtmeli Kurutucuda Mikroenkapsülasyon Yöntemiyle Aromalı Yumurta Akı Tozu Üretimi’, ’Kolajen İlaveli Meyveli İçecek’, ‘Glutensiz Makarna Üretiminde Pirinç Unu ve Mısır Ununun Kalite Üzerine Etkisi’ ve ‘Sarı Soğan Kabuğu Suyunun Çiğ, Pastörize ve UHT Sütlere İnoküle Edilen Farklı Konsantrasyonlardaki S. Aureus Üzerine İnhibitör Etkisinin Belirlenmesi’ konulu TÜBİTAK destekli projelerin poster sunumları da tanıtıldı.

Sergi, posterlerin Gıda Mühendisliği bölümü hocalarından oluşan jüri tarafından araştırma ve derleme kategorisinde değerlendirilmelerinin ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ile sona erdi.