SAĞLIK HİZMETLERİ MYO ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) mezuniyet coşkusu devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filmi ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin video gösterimi ile devam etti.

"KMÜ ailesinden çok şey öğrendik"

Törende ilk olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Mürşide Nalpara konuşma yaptı. Nalpara, “Bugün mezun olmanın sevincini ve çoksusunu yaşıyoruz. Yarın gerçek hayat bizi karşılıyor olacak fakat bizim gerçek hayat hakkında fazla bir fikrimiz yok. Ama mücadeleye hazırız. KMÜ ailesinden çok şey öğrendik. Asla vazgeçmemenin ne demek olduğunu artık biliyoruz. Öğrencilik yıllarımız kolay geçmedi ama geriye dönüp baktığım zaman şanslı olduğumuzu görüyorum. Hayal bile edemeyeceğimiz en iyi öğretmenlere, her an bir işimiz düştüğü zaman bizlere yardımcı olan idari personele ve sabırla bize destek olan ailelerimize sahibiz. Bizleri en iyi şekilde yetiştiren, her alanda bize destek olan hocalarıma, eğitim hayatımız boyunca hayatın tüm zorluklarına rağmen bizlere güç ve moral veren ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bütün mezun arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, iyi bir gelecek diliyorum.” dedi.

"Yetiştirdiğimiz öğrencilerin güvenilir ve bilgili olduğuna inancımız tamdır"

KMÜ Rektörü ve Yüksekokul Müdür V. Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak ilimizin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün akademik altyapımızı güçlendiriyor; açtığımız bölüm ve programlarla ülkemizin yetişmiş insan kaynaklarına katkı sağlamaya çalışıyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Rektör Akgül, sağlık sektörünün dünyada ve ülkemizde gelişimini hızla sürdüren ve nitelikli eleman ihtiyacını muhafaza eden önemli sektörler arasında yer aldığını belirterek, “Üniversitemizin sağlık alanında daha fazla gelişim göstermesi amacıyla Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü başta olmak üzere yeni akademik birimleri, yeni bölüm ve programları halkımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde şu an Çocuk Gelişimi, Ameliyathane Hizmetleri, İlk ve Acil Yardım, Diyaliz, Evde Hasta Bakımı, Yaşlı Bakımı, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Eczane Hizmetleri ve Fizyoterapi programlarında bin 680 öğrenci ve 30 öğretim elemanıyla eğitim-öğretim hizmeti vermekteyiz. Önümüzdeki yıl ise Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programımıza ilk öğrencilerimizi almış olacağız. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin vatanına milletine bağlı, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olduğuna inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

"Yaptığınız iyiliklerin karşılığını hayattan gizli ya da açık bir şekilde alacağınızdan emin olun"

Rektör Akgül konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Sizler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmekten, çevrenize şifa ve iyilik dağıtmaktan hiçbir zaman geri durmayın. Zaman zaman işleriniz sizi bunaltıp zorlasa da her koşulda işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Yılgınlığa, bezginliğe kapılmayın. İyi niyetinizi ve güler yüzünüzü her daim muhafaza edin. Yaptığınız iyiliklerin karşılığını hayattan muhakkak gizli ya da açık bir şekilde alacağınızdan emin olun. Ayrıca eğitim-öğretiminize yaşamınız boyu devam edin. Kendinizi sürekli geliştirin ve yenileyin. Daima kendinize ve çevrenize yararlı olmaya çalışın. KMÜ ailesi olarak, hayat boyu yüzünüzün gülmesini, alın terinizin ve emeklerinizin karşılığını eksiksiz almanızı temenni ediyor; size güzel başlangıçlar, mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum.”

Rektör Akgül konuşmasının ardından Yüksekokul birincisi Mürşide Nalpara’ya hediyelerini verirken Nalpara da mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti.

Tören, halk oyunları gösterisinin ardından bütün mezun öğrencilerin tek bir ağızdan mezuniyet andını okuması ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.