SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET COŞKUSUNU YAŞADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadı. Mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Hemşirelik duyarlı ve bilimsel bir bakım sanatıdır”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti. Törende ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakülte birincisi Aleyna Tuna konuşma yaptı. Tuna, “Dört yıl önce buraya geldiğimizde hepimizin farklı hikayeleri ve hayalleri vardı. Benim bu mesleği seçmemin en büyük nedeni insanlara yardımcı olmaktı. Mesleğimin insan üzerine kurulu olduğunu ve edindiğim bilgi ve becerileri uygularken temelinde sevgi ve şefkat olması gerektiğini; her zaman araştıran, sorgulayan, profesyonelliğinden ödün vermeyen bir sağlık personeli olmam gerektiğini biliyorum. Hemşirelik, duyarlı ve bilimsel bir bakım sanatıdır. Hemşirelik, insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bizlere nitelikli eğitim vermeye çalışan hocalarıma, her zaman en büyük destekçimiz olan ailelerimize ve birlikte geçirdiğimiz her anın tadını çıkarmaya çalıştığımız tüm değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Umarım bütün arkadaşlarımla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasım dediği bilimin yolunda başarıyla ilerlemeye devam ederiz ve hepimiz aklıyla gören, yüreğiyle duyan, bilgisiyle yaşatan iyi birer hemşire oluruz.” dedi.

“Sağlık ordusuna yeni neferler katıyoruz”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin ise şunları söyledi: “Bugün fakültemiz hemşirelik bölümünün 23. yılında 125 öğrencimizle birlikte sağlık ordusuna yeni neferler katıyoruz. Sağlık; yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil fiziksel, mental ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. İnsanın kendisine ve çevresine faydalı olabilmesi için beden ve ruh sağlığının yerinde olması gerekli. Sağlık bir numara beden, akıl ve ruh sağlığımızı korumalıyız.”

Konuşmasının devamında velilere ve öğrencilere seslenen Prof. Dr. Şahin, “Biliyorum ki şuan herkesten farklı duygular yaşıyorsunuz. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titreyip emek verdiğiniz gözbebeği evlatlarınızı hayat mücadelesine uğurlama vakti geldi. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Sevgili öğrenciler artık Türkiye’nin dört bir yanına dağılacaksınız. Hastalar sizin elinizde şifa bulacak, sağlamlar sizin elinizde sağlıklarını muhafaza edecek. Sizlerden KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi kimliğinizi onur duyarak taşımınızı diliyor, toplumun müstesna insanları ile dayanışma içinde geçireceğiniz huzurlu bir hayat diliyorum.” dedi.

“Sağlık sektörünün en temel mesleklerinden birisi de kuşkusuz hemşireliktir”

Törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak halkımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda sağlık sektörüne oldukça önem veriyor ve üniversitemizin bu alandaki gelişimini hızlandırmak için yeni akademik birimleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık sektörü ve sağlık eğitimi, birbiriyle bağlantılı çok sayıda mesleği bünyesinde barındırmakta; bunlardan birisi olmazsa diğerinin de verimli bir şekilde çalışması mümkün olmamaktadır. Sağlık sektörünün en temel mesleklerinden birisi de kuşkusuz hemşireliktir. Sizler bu denli önemli bir mesleği yaparken şimdiye kadar edindiğiniz bilgi ve deneyimi, kendi kişisel özelliklerinizle harmanlayarak insanlara en iyi şekilde hizmet etmek için canla başla çalışacaksınız. Sizlerin insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın işinizi en mükemmel şekilde yapacağınıza, muhatap olduğunuz her insana karşı sonuna kadar sabırlı ve saygılı davranacağınıza, kendinizi mesleğinizde geliştirmek için yaşam boyu öğrenmekten vazgeçmeyeceğinize ve içinde doğup büyüdüğünüz topluma hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmayacağınıza inancımız tamdır. Sizleri üniversitemizden uğurlarken her birinize sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve aydınlık bir gelecek temenni ediyor; mesleki hayatınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Rektör Akgül konuşmasının ardından okul birincisi Aleyna Tuna’ya hediyelerini verirken Tuna da mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, hemşirelik andının okunması ve bayrak flama devir teslim töreni ile devam eden tören mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.