REKTÖR AKGÜL, YKS’YE GİRECEK ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğrencilerimizin geleceklerini belirlemelerinde ve arzu ettikleri üniversitelerle meslek dallarını seçmelerinde en önemli aşamalardan olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tüm adaylar için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Öğrencilerimiz, uzun soluklu ve yorucu bir çalışma döneminin ardından girecekleri YKS ile şimdiye kadar edinmiş oldukları bilgi birikimini başka adaylarla mukayese etme ve kendilerini test etme imkanı bulacaklar. Gençlerimiz bu önemli sınavla aynı zamanda alınterlerinin ve emeklerinin karşılığını almak adına bir fırsat yakalamış olacaklar.

Kendilerini adım adım geliştirerek büyük bir özveriyle bugüne hazırlanan öğrencilerimizin ellerinden gelenin en iyisini yaparak emeklerini başarıyla taçlandıracaklarına inancımız tamdır. Öğrencilerimizin YKS’yi telafisi olmayan bir son gibi düşünmeden verilen emeklerin karşılığının alınacağı bir sınav olarak görmeleri başarı oranlarını yükseltecek; kendilerine güvenerek başarılı olacaklarına inanmaları sınav esnasında daha rahat ve kaygıdan uzak olmalarını sağlayacaktır.

Sınava girecek olan öğrencilerimize önemli hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Her şeyden önce öğrencilerimiz, sınava gelirken üzerlerinde bulundurmamaları gereken eşyalara dikkat etmelidir. Ayrıca öğrencilerimizin nüfus cüzdanları ya da geçerli kimlik kartları ile sınav giriş belgelerini muhakkak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yine nüfus cüzdanlarında soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası yer almalıdır. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmelidir. Öğrencilerin her bir sınav için ayrı bir belge düzenlenmiş olduğunu unutmadan sınav günü ilgili sınavın belgesiyle sınava gelmeye dikkat etmeleri oldukça önemlidir. Belgelerin üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafları yer almakta olup adayların sınav merkezini önceden gidip görmeleri kendilerinin yararına olacaktır. Yine sınava girecek adayların sınav saatinden önce belirlenen saat diliminde sınava girecekleri binalarda bulunmaları gerekmektedir. Yani öğrencilerin sabah oturumu için en geç saat 10.00'da, öğleden sonra oturumu için de en geç saat 15.30'da sınava girecekleri bina içinde olmaları zorunludur. Aksi halde adayların kesinlikle sınava alınmayacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın ve sınavda görevli personelin de adayların huzur ve güven içinde bir sınav geçirmeleri için gereken özeni göstereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle YKS’ye girecek olan ülkemizin teminatı gençlerimize üstün başarılar diliyor, onlara bu zorlu süreçte her zaman destek veren aileleri ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, sınavın gençlerimizi gönüllerindeki mesleğe taşımasını temenni ediyorum.”