KMÜ, KAPILARINI DIŞ DEĞERLENDİRMEYE AÇTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2019 Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirme süreci başladı.

Mayıs ayında gerçekleştirilen ön ziyaretin ardından saha ziyareti için üniversiteye gelen Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı üyeleri Prof. Dr. Sevim Rollas, Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Prof. Dr. Hüseyin Güçlü Yavuzcan, Prof. Dr. İdris Kabalcı, Prof. Dr. Ali Danışman, Öğr. Gör. Bahar Çelik ve Öğrenci Temsilcisi Merve Nur Şahan, üç gün boyunca üniversitede bir dizi incelemelerde bulunacaklar.

17 Haziran Pazartesi günü Karaman'a ulaşan Değerlendirme Takımı üyeleri, akşam yemeğinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Akgül'ün misafiri oldular. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, üniversite Kalite Komisyonu üyeleri ile dekan ve müdürlerin de katıldığı yemek programında Değerlendirme Takımı üyeleriyle üniversite yönetimi, değerlendirme süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

İkinci gün Rektör Akgül’ü makamında ziyaret ederek süreci başlatan Değerlendirme Takımı, buradaki görüşmenin ardından Çalıştay Salonunda üniversitenin Kalite Komisyonu üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda üniversitenin Eğitim Öğretim Alt Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Özlem Sadi, Araştırma Geliştirme ve Toplumsal Katkı Alt Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Oktay Talaz ve Kalite Yönetim Sistemi Alt Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aytar tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı. Değerlendirme Takımı üyelerinin sorularının cevaplanmasının ardından üniversite Senato Odasında düzenlenen bir diğer toplantıya geçildi. Burada Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün başkanlığında üniversitenin Senato üyeleriyle buluşan Değerlendirme Takımı üyeleri, üniversitedeki genel işleyiş ve akademik kararlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Değerlendirme Takımı üyeleri, ilk gün gerçekleştirdikleri toplantıların ardından üç gün boyunca üniversitenin akademik ve idari birimlerini ziyaret edecek, ayrıca dış paydaşlarla da görüşmelerde bulunacaklar.

20 Haziran Perşembe günü Değerlendirme Takımı üyeleri tarafından Kurum Değerlendirme Formunun hazırlanması ve Çıkış Bildiriminin okunmasıyla birlikte üniversitedeki değerlendirme süreci sona erecek.