KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL’ÜN 15 TEMMUZ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin yaşadığı en karanlık gecelerden birisi olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz, her yıldönümünde bizlere derin bir kederi ve aynı zamanda bu ihanete karşı duruşun verdiği büyük gururu bir kez daha yaşatmaktadır. 250’yi aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu hain girişim, milletimizin azim ve cesaretinin de en önemli sembollerinden birisi olmuştur.

Tarihi boyunca çeşitli savaşlar, saldırılar ve darbeleri atlatan milletimiz bu sefer kendi üniformasını taşıyan, kendi kimliğini barındıran ve sureti haktan görünen hainler tarafından işgal altına alınmaya çalışılmış fakat aziz milletimiz bu oyuna müsaade etmemiştir. O gece silahlara, tanklara ve uçaklara meydan okuyarak kendi canını ve hatta canından daha fazla değer verdiği evlatlarını dahi bu vatan uğruna şehit veren milletimiz büyük bir fedakârlık örneği sergilemiştir. 15 Temmuz; vesayete karşı milli iradenin, ihanete karşı ise cesaretin kazandığı, Türk milletinin yeniden dirilişinin günü olmuştur.

İmanı ve azmi ile ihanet şebekesine karşı duran milletimiz o gece verdiği mücadele örneği ile vesayet altına girmeyi reddetmiş, bağımsızlık aşkını bir kez daha göstermiş ve vatan sevgisini perçinlemiştir. Bu hain girişimi ve bu ihanet karşısında canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizin direnişini hiçbir zaman unutmamak bizim en büyük görevimizdir.

Bu vesileyle milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum”