MİLLİ İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karaman Valiliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Osman Tezcan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı program, ilk olarak Hatuniye Medresesi'nde "Darbeden Demokrasiye 15 Temmuz" sergisinin açılışıyla başladı.

Serginin ardından protokol ve vatandaşlar, Atatürk Bulvarı’ndan başlayarak Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar "Milli İradeye Saygı" yürüyüşü gerçekleştirdi. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile devam etti.

Program, gece 00.13’te tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman’da da okunan salaların ardından sona erdi.