KMÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM SEMİNERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 212                 27.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde ALMS (Akademik Öğretim Yönetim Sistemi) hakkında bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı. İİBF Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda yapılan toplantıya, idari ve akademik personel katıldı.

Toplantıda Türk Telekom Teknik Satış Yönetmeni Ali Emre Yorgancıoğlu, Advancity Bilişim Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Cem Atacık ve Advancity Bilişim Teknolojileri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ali İnal tarafından uzaktan eğitim sistemleri konusunda bilgiler verildi.

Türk Telekom Teknik Satış Yönetmeni Ali Emre Yorgancıoğlu, öğretim elemanlarının ders içeriklerini arşivleyen LMS sistemi ve sanal ortamda ders sunumu konularında, Türk Telekomun fiziki altyapıyı oluşturduğunu, haftanın her günü ve 24 saat sunulan bu hizmetin maliyetinin de ucuz olduğunu belirtti.

Advancity Bilişim Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Cem Atacık, üniversitede online ders ortamı oluşturarak eğitim, toplantı ya da seminer verilmesi konusunda bilgiler verdi. Atacık, “Uzaktan eğitim sistemi ile eğitmenler ve öğrenciler görüntü ve sesini paylaşabilir, dokümanlar üzerinde çalışabilir, sunum yapabilir, dersle ilgili tartışabilir ve online soru sorabilir.” dedi. Atacık, ders anlatımında canlı oturum başlatma, katılımcı davet etme ve kullanıcı yönetim sistemi hakkında demo gösterisi yaparak, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, “öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyaç duyduğu yazılım, donanım ve diğer bilişim hizmetlerini karşılamak ve bu hizmetlerin devamlılığını sağlamak konusunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi önemli mesafeler almıştır. Sanal sınıf ve uzaktan eğitim sistemi hizmet sağlayıcısı Türk Telekom yetkililerine ve çözüm ortakları olan Advancity Şirketine verdikleri bilgiler için teşekkür ederiz” dedi.