2019 KURAN OKULU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından 2019 Kuran Okulu kapanış programı düzenlendi.

Kuranı-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversite personeli, davetliler, aileler ve öğrenciler katıldı.

“Öğrencilerimiz iki ay öncesine göre çok donanımlılar”

Programın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Başkonak şunları söyledi: ”Bu işe başlamadan önce yapabilir miyizin heyecanı içerisindeydik. Bugün ise alnımızın akı ile çıkmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Günün kahramanı evlatlarımız. Öğrencilerimizle geçirmiş olduğumuz iki aylık süreç hem eğlenceli hem de eğitici oldu. Öğrencilerimiz iki ay öncesine göre çok donanımlılar. Evlatlarının rahmeti ve zahmeti ile uğraşan başta ailelerimize, hocalarımıza, bizlere destek veren kurumlara ve üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl da inşallah üzerine yapacağımız ilavelerle programımızı sürdüreceğiz.”

Açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ile devam eden program öğrenciler tarafından hazırlanan Esma-ül Hüsna ve değerlerimiz adlı gösteri, sure ve hadis okuma, şiir ve ilahi dinletileri ile devam etti.

“Kişilere sağlıklı bir dünya görüşünü din eğitimi kazandırır”

Gösterilerin ardından teşekkür konuşmalarına geçildi. İlk olarak söz alan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül manevi bir ziyafet izlediklerini belirterek, “Öğrencilerimiz sayesinde hoş bir zaman dilimi geçirdik. Sağlıklı din eğitimi ve öğretiminin nasıl verildiğini hep birlikte gördük. Din eğitimi ve öğretimi diğer dersler gibi hayatın olmazsa olmazları arasındadır ve son derece önemlidir. Kişilere sağlıklı bir dünya görüşünü din eğitimi kazandırır. Böyle bir işe vesile olduğumuz için fakülte olarak çok bahtiyarız. Programın hazırlanmasında en baştan beri destek ve emek veren tüm kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“İnsan olabilmek ve insan kalabilmek en büyük gayretimiz”

İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım ise, “2019 Kuran Okulu programı ile hayata hazırlanan yavrularımıza emek ve gayret göstererek çok güzel bir görevi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. İnsan olabilmek ve insan kalabilmek en büyük gayretimiz. Ailelerimizin de iki ay boyunca her gün sabah yavrularını getirip bize emanet etmesi umut verici. Programın düzenlenmesinden icra edilmesine kadar destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program plaket takdimi ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.