YABANCI UYRUKLULARA YÖNELİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yabancılara ve Yabancı Uyruklu Öğrencilere yönelik açılacak kurslarla ilgili protokol imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’un imzasıyla yürürlüğe giren protokol kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine bağlı Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ortak kurslar düzenlenecek.

Protokol, her iki kurumun işbirliğinde yabancılara ve yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe ve yabancı dil kursları, sosyal uyum kursları ile genel ve mesleki kurslar düzenlenmesini ve söz konusu kurslara destek sağlanmasını amaçlıyor.

Protokolün ardından açıklamada bulunan Rektör Akgül, iki yıl süreyle geçerli olacak protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Üniversitemiz ve ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte halkımızın ve öğrencilerimizin faydasına çeşitli işbirlikleri kurmaya gayret gösteriyoruz. Bugün imzaladığımız protokol ile de ülkemizde misafir konumunda olan yabancı uyruklular ile yabancı uyruklu öğrencilerimizin dil eğitimine destek sağlamak, bunun yanı sıra mesleki ve sosyal becerilerini artırmak amacıyla yeni kurslar için anlaşmaya varmış bulunmaktayız. Bundan sonra da ilimizdeki eğitim kurumlarıyla ihtiyaç duyulan alanlarda düzenlenecek kurslar için işbirliğine devam edeceğiz.” dedi.