KMÜ’YE YENİ BİR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DAHA KURULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

KMÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyet alanı "aile"yi merkeze alacak şekilde genişletilerek Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Kadın ve aile alanında araştırmalarda bulunmak ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla kurulan uygulama ve araştırma merkezi bünyesinde kadın ve aile kavramları çerçevesinde ulusal ve uluslararası düzeyde sosyokültürel, sosyoekonomik, tarihi, hukuki ve siyasi açılardan akademik çalışmalar yapılması hedefleniyor.

Merkezin amaçları arasında ayrıca kadın ve aileye yönelik bilgi, yaklaşım ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla sivil toplum örgütleri, kamu ya da özel sektör kuruluşlarıyla birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler düzenlemek, ülkede ve bölgede yaşayan kadınların kültürel birikimini araştırmak, kadın ve aile araştırmaları arşivi ve kitaplığı oluşturarak yayın organları hazırlamak yer alıyor.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Akgül, yeni kurulan merkezin hayırlı olması teennisinde bulunarak, “Daha önce üniversitemiz bünyesinde Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ismiyle faaliyet gösteren merkezimiz Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak faaliyetlerini devam ettirecek. Farklı akademik disiplinlere mensup akademisyenlerin yürüttüğü kadın ve aile konulu çalışmalar için ortak bir zemin oluşturmak, ilgili kurum ve kuruluşlara kadın ve aile araştırmaları konusunda danışmanlık yapmak Merkezimizin faaliyet alanları arasında yer alıyor. Yeni kurulan merkezimizin gerek üniversitemiz gerekse ülkemiz açısından önemli bir alanda hizmet verecek olması sevindirici bir gelişme. Merkezimizin amaçları doğrultusunda yapacağı çalışmalarda başarılı olmasını, kadın ve aile konusunda güzel projelere imza atmasını temenni ediyorum.” dedi.