HİNDİSTANLI BİLİM İNSANINDAN REKTÖR AKGÜL’E ZİYARET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, TÜBİTAK 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında KMÜ’ye gelen Hindistan Aligarh Muslim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shakir Ali’yi makamında kabul etti.

Prof. Dr. Ali, ziyarette KMÜ’yü oldukça beğendiğini, çalışma ortamlarının ve sosyal imkânların son derece iyi olduğunu belirterek, kendisine sağlanan çalışma ortamından dolayı Rektör Akgül’e teşekkür etti. Prof. Dr. Ali, Mevlana gibi değişim programları ile her iki üniversite arasında özellikle lisansüstü seviyede yapılacak olan işbirliklerine de hazır olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ali’ye ziyarette eşlik eden KMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Abdioğlu ise program hakkında Rektör Akgül’e bilgi verirken Prof. Dr. Shakir Ali ile yaklaşık üç haftalık akademik çalışmalar yaptıklarını ve ilerleyen dönemlerde de farklı projeler üzerinde çalışmayı planladıklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Akgül ise “Kendi alanında böylesine yetkin bilim insanlarını üniversitemizde ağırlamak gerçekten mutluluk verici. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz açısından oldukça önem taşıyan öğretim üyesi değişim programlarına gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle üniversiteler arasında gerçekleştirilecek ortak projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Ziyaret, Prof. Dr. Shakir Ali’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.