GAZETECİ HALİS MUTLU’NUN YORUMUYLA KUDÜS

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi ve Kudüs Akademisi Öğrenci Topluluğu tarafından "Kudüs’e Uyanmak" adlı seminer programı düzenlendi.

Kudüs Şairi Nuri Pakdil’in anısına Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Kudüs Akademisi Öğrenci Topluluğu Başkanı Yunus Uysal yaptı. Uysal, “Kudüs bizim davamız. Derdimizin büyüklüğü davamız kadardır. Bu davaya ne kadar emek verirsek o kadar iyi sonuç alacağız.” dedi.

Ardından Gazeteci Halis Mutlu, Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bölge ve buradaki yerleşimle ilgili bilgiler aktararak, Peygamber Efendimizin Kudüs hakkındaki hadislerinden söz etti. Mutlu daha sonra Kudüs ile ilgili fotoğraf ve videolardan oluşan slayt gösterimini öğrencilerle paylaşarak şunları söyledi: “Kudüs’e gittiğimde kendi gözlerimle şunları gördüm. Orada bulunan ve kendini Osmanlı kadını diye tanıtan bir Müslüman kadınının ‘siz komutan olun biz askeriniz olmaya razıyız’ dediğini duydum.  Kudüs için konuşmaktan ve savaşmaktan korkmayın. Kudüs’ü sevin ve koruyun. Kudüs için hepimizin savaşması gerek.”

Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.