İDEOLOJİK KAVRAMLAR SEMİNERİNDE LİBERALİZM İŞLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Yedi Hilal Fikir ve Hareket Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İdeolojik Kavramlar’ semineri düzenlendi.

Aralık ayı boyunca her hafta farklı konular ve konuklarla gerçekleştirilecek olan seminerin ilk haftasında ‘liberalizm’ kavramı ele alındı.

"Liberalizm gerçek özgürlükçülüktür"

KMÜ İslami İlimler Fakültesi Arş. Gör. Ahmet Faruk Silifke tarafından verilen seminerde liberalizmle ilgili merak edilen konulara değinildi. Arş. Gör. Silifke, liberalizmin felsefe ile ilgisi, liberalizmde özgürlük anlayışı, liberalizmde mülkiyet kavramı, eğitimde liberalizm ve liberal devlet konu başlıkları üzerinden anlatımlarda bulundu.

Arş. Gör. Silifke toplumda özgürlüğü pek çok kişinin savunduğunu fakat özgürlükçü olduğunu düşünen herkesin liberal olmadığını belirterek şunları söyledi: “Liberalizm gerçek özgürlükçülüktür. Çünkü eğitim, ekonomi ve sağlık gibi her alanda müteşebbis bireyin önündeki engelleri kaldırmayı hedefler. Fakat müteşebbis yetiştirmek için alternatif olanakların varlığı yeterli değildir, alternatif olanakların toplum tarafından müsamaha ve hoşgörüyle karşılanması da gereklidir. Ancak bu sayede teşebbüsün önündeki engeller kaldırılabilir.” dedi.

Liberalizmle ilgili doğru bilinen yanlışları sıralayan Arş. Gör. Silifke’nin öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından seminer sona erdi.