KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN TRT ANADOLU’DA

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:15                 17.02.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü (KMÜ) Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT Anadolu’da yayınlanan “Anadolu’nun Sesi” programına konuk oldu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen canlı yayınlanan programa telefonla bağlanarak,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin çalışmalarına ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Gökmen, gelişmiş ülkelerin en gözde kurumalarının üniversiteler olduğunu söyleyerek, 2007’de kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gerçekleştirdiği kaliteli eğitim çalışmalarıyla kısa zamanda çok uzun yol katettiğini vurguladı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; 5 fakülte,2 yüksekokul,4 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden oluşan Üniversitede 326 akademik,170 idari personelin görev yaptığını ve 8000 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararası olmak üzere 6 bilimsel toplantıya imza atan KMÜ’nün 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, sadece bilimsel çalışmalar anlamında değil, Karaman’ın sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağladığını söyledi.

Gerçekleştirilen çalışmalarda, vali, belediye başkanı, milletvekilleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliğinin önemine değinen Rektör Gökmen, bu işbirliğinin ülke çapında örnek teşkil ettiğine dikkati çekti.

Planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; ”DPT destekli Temel ve Uygulamalı Bilimler Araştırma Merkezi 2012 ortalarında tamamlanacaktır.Uluslararası standartta yapılmakta olan Spor Kompleksi ile sosyal ihtiyaçların karşılanması için planlanan  Çarşı-Kafeterya  bu yıl hizmete girecektir.” dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen son olarak,”Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yüksek sesle söylenen emirlerin değil; birlikte edinilmiş başarıların hakim olduğu, sıradan değil aranan farklı bir üniversite olacaktır.”dedi.