KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN KİTAP TAHLİLİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından kitap tahlili yapıldı.

Yazar Rasim Özdenören’in ‘Müslümanca Düşünce Üzerine Seçmeler’ isimli kitabının irdelendiği program Meryem Soylu moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Rasim Özdenören’in, eserinde çağdaş Müslümanın sorunları ile birey olarak Müslümanların sorumluluklarını ele aldığını söyleyen Soylu, eser hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Kitap 1970’li yıllarda yazılmış ve o dönemde yaşanılan sıkıntılara baktığımızda şu an yaşanılanlarla arasında benzerlikler olduğunu görmekteyiz. Kitap otuzu aşkın baskı yapmasına rağmen güvenilirliğini hala korumaya devam ediyor. Kitap aynı zamanda anlatımı çok sade olan ve herkesin rahatlıkla okuyabileceği bir eser olarak dikkat çekiyor.”

Soylu konuşmasının son bölümünde ise değerlendirmelerde bulunarak Müslümanların çağın yanlışlarına ayak uydurmaması ve her değişimin peşinden gitmemesi gerektiğini ifade etti.

Program, öğrencilerin kitapla ilgili soruları ve yorumlarının ardından sona erdi.