DAHA GÜVENLİ BİR DÜNYA İÇİN SINIRLARIN ÖNEMİ KONUŞULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Sınırlar olmadan dünya nasıl olur?’ konulu konferans düzenlendi.

Erasmus Değişim Programı kapsamında farklı ülkelere giden KMÜ'lü öğrenciler ile farklı ülkelerden eğitim görmek için KMÜ'ye gelen yabancı uyruklu öğrencilerin konuşmacı olarak yer aldığı konferansı çok sayıda öğrenci takip etti.

Konferansın moderatörlüğünü yapan KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek açılış konuşmasında kültürler arası bilgi paylaşımının öneminden bahsederek sözü öğrencilere bıraktı. Erasmus programı ile yurtdışına giden Mehmet Büyükuysal ve Ebru Yangöz ile KMÜ'ye misafir olan Selda Jahjagiç, Forian Laura-Mariana ve Akylai Abdylasova kendilerini tanıtarak Erasmus’un avantajlarından bahsettiler.

Yurdışına giden öğrenciler gittikleri ülkelerde yaşadıkları ilginç olaylar ve eğitimleri süresince edindikleri tecrübelerle ilgili bilgi paylaşımında bulunurken KMÜ’ye gelen öğrenciler ise Karaman’a alışma süreçleri ve üniversitede kendilerine gösterilen misafirperverlikten bahsettiler.

Öğrenciler konferansın son bölümünde ortak bir görüşte buluşarak, “Karşılıklı saygı içerisinde sınırlar korunduğu zaman daha az problem yaşanacaktır. Sınırların ve anlayışın olmadığı bir ortamda her zaman kaos hâkim olacaktır. Bu yüzden sınırların öneminin farkında olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz.” yorumunda bulundular.

Konferans, merak edilen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.