SOSYOLOJİK DÜŞÜNCE GELİŞTİRMEYE YÖNELİK EĞLENCELİ ETKİNLİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyoloji Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Sosyolojik Düşünce Geliştirme’ adlı atölye çalışması düzenlendi. KMÜ Çalıştay Salonunda düzenlenen etkinliğe Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin yanı sıra farklı bölümlerde öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

Araştırma Görevlisi Ayşegül Kurtoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik öğrencilerin tanışmasıyla başladı. Daha sonra etkinlikle ilgili bilgiler aktaran Araştırma Görevlisi Kurtoğlu şunları söyledi: “Yaratıcı dramayı kullanarak, gündemi meşgul eden konuları sosyolog olarak nasıl yorumlayabileceğimizi ve bu verileri öğrencilerimizle birlikte nasıl değerlendirebileceğimizi denemek istedik. Eğlenceli bir etkinlikle birlikte merak ettiğimiz sorulara yanıt bulacağımıza inanıyorum.”

Tanışmanın ardından oyunlarla devam eden etkinlikte ‘Sosyoloji nedir?’ sorusu çerçevesinde ‘toplum, kurum, topluluk, statü, yapı, sınıf’ gibi kavramlar öğrenciler tarafından eğlenceli bir biçimde irdelendi.

Etkinliğin son bölümünde ise Araştırma Görevlisi Kurtoğlu ‘Sosyolojik Kurgulama ve Tasarım’ konusunda açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplanmasıyla etkinlik sona erdi.