KMÜ KKMYO ÖĞRENCİLERİNDEN İKİ FARKLI ETKİNLİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gönül Köprüsü Öğrenci Topluluğu tarafından TEMA konferansı ve kuşlara yem dağıtımı etkinlikleri düzenlendi.

İlk etkinlik olan TEMA konferansında TEMA Karaman İl Temsilcisi Halil Başkalkan ve TEMA Merkez İlçe Sorumlusu Suzan Özpeynirci tarafından Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerine erozyonla mücadele ve ağaçlandırmanın önemi konularında bilgiler verildi.

İkinci etkinlikte ise Gönül Köprüsü Öğrenci Topluluğu tarafından soğuk hava şartlarında doğadaki canlıların aç kalmaması için kuşlara yem bırakıldı. Küçük poşetlere buğday koyan topluluk üyeleri poşetlerin üzerine Hz. Ömer'in "Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler" sözünü yazarak kuşlara dağıtılmak üzere öğrencilere teslim ettiler. Amaçlarının doğadaki canların ihtiyaçlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Topluluk Başkanı Bayram Dinke "Bu kış hiçbir canlı aç kalmasın." dedi.