KMÜ’DE DAĞCILIK VE İLK YARDIM TEMEL EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:17                    27.02.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) ve  KARDOS Topluluğu tarafından düzenlenen “Dağcılık ve İlk Yardım Temel Eğitim Semineri” 25-26 Şubat 2012 tarihleri arasında yapıldı. Ücretsiz olarak 184 katılımcıya verilen eğitimler, BESYO Spor Salonu ve BESYO Dağcılık İstasyonunda gerçekleştirildi.

BESYO Öğretim Görevlisi Kemal Kabasakal, “Dağcılık” başlığı altında teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı eğitim verdi. Kabasakal yaptığı açılış konuşmasında “Dağcılık, ölüm riski taşıyan, adrenali yüksek olan bir spor türüdür. Aynı zamanda pahalı bir spordur. Bu seminere katılanlar, dağcılık sporu ve ilk yardım konusunda bilgi sahibi olacaklar.” dedi.

Slayt gösterisi ve soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde dağcılıkla ilgili temel kavramlar, dağcılığın dağcı (alpinist), dağcılık (alpinizm), dağcılık çeşitleri, Türkiye ve dünyadaki dağlar ve özellikleri, dağcılık malzeme ve ekipmanları, yürüyüş ve kamp malzemeleri, çadırlar, uyku tulumları, dağ-sırt çantaları, emniyet kemeri ve koşumlar, karabinalar, sikkeler, kamp yeri seçimi, tırmanma ve tırmanış çeşitleri gibi başlıklar ele alındı. Katılımcılara, BESYO Dağcılık İstasyonunda verilen tırmanmaya yönelik uygulamalı eğitim büyük ilgi gördü.

Uygulamaya katılan öğrenciler önceleri çekindiklerini, denemeler sonrasında ise çok eğlendiklerini, yükseklik korkusunun yersiz olduğunu anladıklarını ve kurallara uyulduğu takdirde dağcılığın keyifli bir etkinlik olduğunu belirttiler.

“Dağcılık ve İlk Yardım Temel Eğitim Seminerinin” ikinci aşamasında ilk yardım eğitimi verilecek. Eğitimde, ilk yardımın önemi ve temel tanımlamalara ilişkin sunumlar yapılacak. Seminerlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifika verilecek.