REKTÖR AKGÜL’DEN DÜZCE ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Akgül ve Rektör Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  (YÖK) tarafından koordine edilen ‘Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Düzce Üniversitesinin ‘Sağlık ve Çevre’ alanlarında ihtisaslaşma çalışmaları yaptığını hatırlatan Rektör Demircan Çakar, 2015 yılında YÖK’ün koordinasyonunda başlatılan süreçle ilgili Rektör Akgül’e bilgi verdi.

Rektör Akgül ise KMÜ’nün şehir ve bölge için öneminden bahsederek, Türkçenin başkenti olarak bilinen ve aynı zamanda ülkemizin gıda sektörüne büyük bir katkı sağlayan Karaman’da üniversitenin Türk dili, gıda ve tarım ile yenilenebilir enerji alanları üzerine çalışmalar yaptığını ve paydaşları ile birlikte bölgenin ve ülkenin kalkınmasına hizmet verdiğini söyledi.

Ziyaret, karşılıklı görüş alış verişi ve iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.