KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN İDLİB İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim, Kültür ve Sağlık Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İdlib Saldırıları’ ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan programda İstiklal Marşı ve Özgür Suriye İstiklal Şarkısının okunmasının ardından basın açıklamasına geçildi.

Arapça ve Türkçe okunan basın açıklamasında şunlar dile getirildi: “Suriye ve İdlib kentinde son günlerde yaşanan katliam için bugün burada toplandık. Sadece bu hafta düzenlenen 3 bin hava saldırısı sonucunda 160 sivil şehit olmuş ve 200 bine yakın insan göç etmek zorunda kalmıştır. Orada zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Son günlerde yapılan bu zalim saldırılar sonucunda İdlib yok olmasın, diyoruz. Mazlum kim olursa olsun Müslümanlar olarak el uzatmak, sesimizi duyurmak istiyoruz. Suriye rejimi ve Rusya’nın sivil halka yönelik bu hava saldırılarını kınıyoruz. Saygılarımızla.”

Açıklamanın ardından İdlib'de yaşanan katliama ait video gösterimi ile devam eden program, Kuran-ı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesiyle sona erdi.