28 ŞUBAT MAĞDURLARI ÖĞRENCİLERLEE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ)  Yeniler Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Eski Türkiye’den Yeni Türkiye’ye Türkiye’nin Tarihi Misyonu" konulu söyleşi düzenlendi.

“Gelecek dönemler çok daha büyük sınamalarla geçecek”

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan TÜGVA Üniversite Koordinatörü Muhammed Ensar Ağca değerlendirmelerde bulunarak, “Bugün her alanda eskisiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var fakat gelecek dönemlerin çok daha büyük sınamalarla geçeceğini düşünüyorum. Bir yerde kötülük varsa o kötülüğü yapan kadar kötülüğe müsaade eden iyilerin de suçu vardır. Bu düstur ile her kapıyı çalmaya ve gönüllere ulaşmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

“28 Şubat, gençliğimi çaldı”

Açılış konuşmasının ardından söyleşinin konukları Gazeteci Yazar Yakup Köse ve Gazeteci Tayyar Tercan öğrencilerle bir araya geldi.  Gazeteci Yazar Köse, 28 Şubat sürecinde yaşadığı zorluklardan bahsederek, “Burada geçmişle ilgili muhabbet etmek yerine sizlerin kalbine biraz olsun dokunabilirsek bizim için en büyük mutluluk bu olur. Çok yakın tarihimizi dahi bilmiyoruz ve yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz. Bu da bizim için bir felakettir.” dedi.

Gazeteci Tercan da 28 Şubat sürecinde yaşananlara değinerek, “28 Şubat hukuku benim gençliğimi çaldı. Dokuz yıl cezaevinde hüküm giydim ve kötü muamelelere maruz kaldım.” şeklinde konuştu.

Söyleşi, merak edilen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.